perjantai 2. maaliskuuta 2018

FONTTI-IDEOITA BUJOILUUN

Tämä postaus on jälleen Bujo & Moresta tämän blogin puolelle siirtyvä postaus, enää ei ole montaa jäljellä! Tämä postaus on alunperin julkaistu viime syksynä, mutta seison näiden ideoiden takana edelleen ja käytän näitä kaikkia itse!

Tänään aion jakaa teidän kanssa muutamia erilaisia kirjoitustyylejä, jotka voit toteuttaa millä kynällä tahansa! Näiden erilaisten "fonttien" toteuttamiseen ei tarvita siis mitään erityisiä kyniä tai välineitä, minkä todistamiseksi toteutinkin esimerkit ihan vain tavallisella lyijytäytekynällä!

Tässä postauksessa on monia ihan perusjuttuja, mutta jaankin vinkkejä siihen, miten yksinkertaisilla muutoksilla saat omasta käsialastasi monenlaisia, hauskoja fontteja ja vähän vaihtelua bullet journaliisi! Nappaa tästä postauksesta muutama idea, kokeile niitä ja kehitä niistä omia versioitasi!

bullet journal fonts

Lähdetään liikkeelle ihan perusjutuista! Ylimpänä on ihan mun tavallinen tekstaus-käsiala, mutta kahtena eri versiona. Yksi helpoimmista tavoista vaihtaa fontin tyyliä on vaihtaa a-kirjaimen tyyliä. Yleensä teen a-kirjaimen niinkuin ylimällä rivillä, mutta silloin tällöin helppoa vaihtelua on tehdä a-kirjain, kuten esimerkkikuvan toisella rivillä olen tehnyt!

Yksi fontti-idea on paksuntaa tiettyjä osia kirjaimista. "Hyvää viikkoa" -tekstissä olen vavhistanut jokaisesta kirjaimesta yhden sivun. Jokaisen vahvistetun kohdan kynänvedon suunta on alaspäin, joten fontti näyttää yhtenäiseltä. Vaihtelua tähän saa vahvistamalla eri kohtia kirjaimista. Vahvistetun kohdan voi myös värittää joko samalla kynällä tai esimerkiksi jollain värikynällä! Mahdollisuuksia on vaikka millä mitalla!

Seuraavana on esimerkki mun ihan yksinkertaisesta kaikki-isolla-käsialasta. Käytän tätä ihan perusversiotakin paljon, mutta joskus kaipaan pientä vaihtelua. Mulla on siihen kaksi helppoa ratkaisua! Toinen versio tästä on versio, jossa kaikki kirjainten yksityiskohdat, eli esimerkiksi e-kirjaimen keskimmäinen vaaka-viiva tai a-kirjaimen vaaka-viiva, ovat normaalia ylempänä (tämä näkyy toisessa "kesäloma"-tekstissä). Kolmas versio tästä onkin sitten vastaavasti jättää nuo yksityiskohdat normaalia alemmalle (kolmas "kesäloma"-teksti)! Tykkään ehdottomasti eniten tuosta versiosta, jossa yksityiskohdat on ylimpänä!

Yksi tapa muuttaa mitä tahansa fonttia on myös muuttaa kirjainten väliä. "Bullet journal"-tekstin kirjaimilla on suuret välit ja tämä fontti näyttääkin taas ihan erilaiselta, kuin yläpuolella olevat "kesäloma"-tekstit.

Seuraavaksi "syntymäpäivä"-teksti onkin sitten sitä mun ominta käsialaa! Huoletonta ja montaa eri kauno- ja tekstaustyyliä yhdistävä kaunokirjoitus. Tästä toinen versio on tuollainen faux calligraphy -tyyli, johon jaoinkin ohjeet jo pari viikkoa sitten täällä!

Myös kaunokirjoitusta voi venyttää, eli pidentää kirjainten väliä ("ideoita"-teksti). Tykkään tässä tyylissä tehdä nopeita, teräviä vetoja kynällä ja siten saan tuon tyylin, josta pidän!

"Lyijykynä"-teksti on yksi variaatio tuosta faux calligraphy-tyylistä, eli olen vain vahvistanut kohtia, joissa vedin kynää alaspäin. Nämäkin voi jättää tyhjäksi, värittää samalla kynällä tai vaikkapa jollain värikynällä erilaisten tyylien aikaansaamiseksi!

Seuraavalla rivillä näkyy pari versiota r- ja f-kirjaimista, joita vaihtelemalla saan aikaan erilaisia fontteja ja/tai tyylejä.

Myös kirjainten (esimerkiksi i, j, ä & ö) pilkkujen vaihtamista erilaisiin muotoihin voi hyödyntää erilaisten tyylien luomiseen. Perus pisteen lisäksi voit tehdä vaikkapa tyhjän tai väritetyn pallon, tyhjän tai väritetyn sydämen tai vaikkapa tyhjän tai väritetyn tähden!

Seuraavana paksut kirjaimet, kuten "bujo"-teksteissä! Tästä voi tehdä niin monta erilaista versiota! Voit tehdä kaikista kulmista erityisen terävät tai pyöreät (joilla saa aikaan kuplamaisen efektin). Voit myös värittää tämänkin fontin samalla kynällä tai värikynillä!

Piristystä mihin tahansa fonttiin tuo myös nuo viivat kirjainten reunoilla. En osaa sanoa oikeaa termiä niille, mutta "tiistai"-tekstistä näkee, mitä tarkoitan!

"Perjantai"-teksti on saman tyylinen, kuin alun "hyvää viikkoa"-teksti, mutta kyseessä on vain isot kirjaimet. Tämä kirjainten yhden sivun vahvistaminen toimii niin monen eri fontin kanssa!

Lopuksi vielä halusin näyttää, miten saman sanan "maanantai", voi kirjoittaa hyvin leveästi tai hyvin kapeasti erilaisten tyylien aikaansaamiseksi! Mä tykkään erityisesti tuosta leveästä versiosta!

Mikä näistä on sun lempparityyli?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti