torstai 20. elokuuta 2015

BTS: FAVE APPS FOR STUDYING / SCHOOL

450

Wunderlist. Tämä sovellus on yks mun ehdottomia suosikkeja ja käytän tätä jatkuvasti. To-Do - listojen kirjoittaminen on Wunderlistillä helppoa ja nopea, minkä takia sitä on mukava käyttää esimerkiksi kauppalistojen tekemiseen, läksyjen merkkaamiseen, lukusuunnitelmien laatimiseen ja projektien suunnitteluun. Listoissa lukeville asioille voi määrittää päivämäärän, mihin mennessä se asia pitää hoitaa, minkä pohjalta sovellus tekee itse listat asioista jotka pitää tehdä tänään, seuraavien seitsemän päivän aikana sekä listan kaikista asioista kaikilla listoillasi. Sovelluksen voi laittaa myös muistuttamaan jostakin tärkeästä asiasta!

Wunderlist on saatavilla ainakin  selaimessa sekä sovelluksena tietokoneelle, puhelimeen ja tabletiin. 

451

Evernote. Tämä on enemmänkin muistiinpanojen kirjoittamiseen, mutta myös To-Do, -listoja voi kirjoittaa helposti.  Voit jaotella listat ja muistiinpanot muistikirjoihin ja tilaa kirjoittaa on paljon. Käytän tätäkin lähes päivittäin ja mulla on tuolla ylhäällä esimerkiksi paljon blogijuttuja, reseptejä ja kouluprojekteihin liittyviä muistiinpanoja. Evernotessa ehkä parasta on se, että voi napata suoraan selaimesta asioita talteen, esimerkiksi hyvän tutoriaalin löytäessään jotain blogikoodausjuttua varten tai vaikka maukkaan reseptin, jota ei juuri heti voi kokata.

Evernote on saatavilla ainakin selaimessa sekä sovelluksena tietokoneelle, puhelimeen ja tabletiin.   

453

Quizlet. Tällä sovelluksella on helppo ja hauska opetella käsitteitä ja vieraiden kielten sanoja. Voit käyttää jonkun jo tekemiä (ja julkiseksi asettamia) listoja tai kirjoittaa itse ylös sanat, joita opiskelee ja sitten erilaisten "pelien" avulla niitä opetella. Selaimessa pelejä on vähän enemmän kuin sovelluksissa. Parasta Quizletissä on se, että sovellus on aina puhelimessa matkassa ja luppoajan esimerkiksi hypäreillä tai auto-/juna-/bussimatkoilla käyttää johonkin hyödylliseen.

Quizlet on saatavilla ainakin selaimessa sekä sovelluksena puhelimeen ja tabletiin.   

452

Sanakirja.org. Vähän Google kääntäjää luotettavampi vaihtoehto sanojen kääntämiseen. Sanakirja.org tarjoaa yleensä useita eri synonyymejä käännöksenä js eri sanojen hienoiset merkityserot on helppo selvittää. Puhelimen ja tabletin sovelluksessa voi valita oletuskielen (ja kieliä muuten on paljon Sanakirja.orgissa) hakuja nopeuttamaan.

Sanakirja.org on saatavilla ainakin selaimessa sekä sovelluksena puhelimeen ja tabletiin. 

454

Duolingo. Duolingo on varmasti yksi hauskimmista kielten opettelu -sovelluksista ikinä! Sovellus on erittäin monipuolinen, sillä siinä pääsee lukemaan, kirjoittamaan, kuuntelemaan ja puhumaan kieltä. Tällä oppii hyvin sanoja ja erityisesti pidän siitä, että Duolingo opettaa hyviä sanontoja ja idiomeja. Harjoittelin tämän avulla paljon saksaa ennen kirjoituksia viime keväänä. Ainut huono juttu tässä sovelluksessa on se, että se ei ole suomenkielisen. Pitää osata ensin englannin kieltä, jonka avulla voi opetella esimerkiksi sitten sitä saksaa.

Duolingo on saatavilla ainakin selaimessa sekä sovelluksena puhelimeen ja tabletiin. 

455

EnglishGrammarTest. Jos kaipaat harjoitusta englannin kieliopissa, tämä sovellus on aivan mainio siihen! Sovellus tarjoaa aina 3 eri vastausvaihtoehtoa, joten veikkauspohjallakin voi jotakin oppia. Erilaisia tehtäviä on paljon ja musta on mukavaa, että sovellus tarjoaa sekä sekalaisia "kokeita" monista aiheista että aihekohtaisia "kokeita", jos tietää tarvitsevansa harjoitusta nimenomaan jollain tietyllä osa-alueella.

EnglishGrammarTest on saatavilla ainakin sovelluksena puhelimeen ja tabletiin. 

2 kommenttia:

  1. On tosi hienoa, kun nykyään puhelimeen saa hyviä sovelluksia auttamaan opiskelussa! Itsellä noista tuttu ainoastaan Quizlet, koska meillä kielten opettajat laittaa sinne aina kaikki opittavat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Mäkin oon yläasteen enkunopettajan kautta tuon löytänyt :D

      Poista