lauantai 17. helmikuuta 2018

FAUX CALLIGRAPHY - HELPPO TUTORIAALI

Aletaan jo lähetyä loppua näiden Bujo & Moresta siirrettävien postausten kanssa, mutta vielä muutama on siirtämättä. Tänään siirrän alunperin viime elokuussa julkaisemani postauksen!

Tänään näytän teille, miten voi helposti saada millä tahansa kynällä aikaan tekstiä, joka näyttää calligrafialta tai brush pen -kynällä tehdyltä! Ota siis käteesi mikä tahansa sun lempparikynistä ja paperi, jolla voit harjoitella ja testaa tätä hauskaa kirjoitustyyliä!

faux calligraphy

Ihan ensimmäisenä kirjoitan aivan normaalisti. Mun silmään tämä faux calligraphy -tyyli sopii parhaiten tällaiseen kaunokirjoitukseen, jossa kirjaimet ovat yhdistettynä toisiinsa, mutta sitä voi kokeilla muunkinlaisiin fontteihin.

Kirjainten väliin kannattaa jättää vähän tilaa, minkä minä yleensä unohdan, mutta kirjoitan melko leveästi muutenkin. Jos sulla siis on tapana kirjoittaa kirjaimet tiiviisti toistensa viereen, jätä tässä vaiheessa vähän tilaa niiden väliin! Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, missä kohdassa vedät kynää alaspäin paperilla ja missä kohdassa ylöspäin.

käsiala

Tässä kuvassa näkeekin sitten seuraavan vaiheen! Kaikki ne kohdat, jossa ensimmäisessä vaiheessa liikutit kynää alaspäin, saavat tässä vaiheessa vahvistusta. Eli alaspäinmennessä vahvistat kynän jälkeä.

Mä itse tykkään myös tästä lookista, jossa jätän nuo vahvistukset värittämättä ja joskus väritän niitä värillisillä tusseilla. Tästä saa siis aikaiseksi montakin variaatiota!

bullet journal blogi

Lopuksi vain värität umpeen ne vahvistukset! Tämä on oikeasti juuri niin helppoa, kuin miltä se kuulostaa ja näyttää. Hetken harjoittelulla oppii tunnistamaan ne alaspäinvedot helposti ja vahvistamaan oikeita kohtia.

bullet journal supplies

Vinkkaan vielä, että tällä tyylillä on tosiaankin monta variaatiota! Kun perushomma on hallussa, voi kokeilla näitä eri variaatioita. Alaspäinvetoja voi vahvistaa hyvin ohuesti tai hyvinkin paksusti ja saa näin ihan erilaiset lookit aikaiseksi. Mä käytän tota superpaksua monesti juuri onnittelukorteissa! Lisäksi tätä tyyliä voi toteuttaa siis käytännössä millä tahansa kynällä - kirjoitin "bullet journal" ja "paljon onnea" -tekstit mustalla Stabilo point88 -kynällä ja "lauantai" -tekstin lilalla Midlinerilla.

Oliko tämä tyyli jo entuudestaan tuttu? Jos ei, oliko mun vinkeistä hyötyä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti