tiistai 17. huhtikuuta 2018

ALOITTAMISEN VAIKEUS - TYHJÄ AUKEAMA BULLET JOURNALISSA

Istut pöydän ääreen. Sulla on vihkosta tyhjä aukeama auki, kynät, tarrat, washiteipit ja muut välineet siinä vieressä valmiina. Oot katsonut Instagramista ja Pinterestistä toisten ihania aukeamia inspiraatioksi ja sulla onkin päässä jo vähän ideaa, millaisen aukeaman haluaisit. Kuitenkin tyhjää aukeamaa katsoessa tulee sellainen olo, että et tiedä mistä aloitat. Tuttu tunne?

Mulle ainakin välillä iskee tällainen "tyhjän paperin kammo" ja aloittaminen tuntuu vaikealta. Oon kuitenkin kehittänyt muutamia keinoja, joilla pääsen yli tuosta aloittamisen vaikeudesta ja tänään kerron niistä myös teille!

miten aloittaa bujoilu

bullet journal blogi

1 | Luonnostele ensin lyijykynällä. Tämä onkin varmasti melko itsestään selvää, mutta halusin vielä  tässä sanoa, että on ihan ok luonnostella jotain ensin lyijykynällä. Toki se vie enemmän aikaa, mutta mä ainakin oon kokenut sen monesti ihan hyväksi ideaksi. Yleensä esimerkiksi mielialaträkkeriä luonnostelen ensin lyijykynällä, kokeilen vähän erilaisia juttuja ja kun oon tyytyväinen, piirrän sitten vasta tussilla päälle!

2 | Harjoitusvihko. Mulla jäi ylimääräiseksi ensimmäinen bujo, jonka aloitin, kun pari kuukautta aloittamisen jälkeen tuli tunne, että haluan aloittaa alusta. Oonkin tuota ylimääräistä vihkoa käyttänyt harjoitusvihkona - kokeillut sinne että mahtuuko jokin sivulle, miten eri väriyhdistelmät toimii tai meneekö uudet kynät läpi vihkon paperista. Suosittelen tällaista harjoitusvihkoa!

3 | Laske pisteitä ja mieti elementit valmiiksi. Pistesivuisen vihkon aukeaman suunnittelu on helppoa, lasket vain pisteitä ja mietit etukäteen, minkälaisen tilan varaat kaikille elementeille. Mulla saattaa olla aukemaa tehdessä vieressä muistilappu, johon kirjoitan ylös niitä laskuja ja miten monta pistettä mikäkin elementti tarvii pituutta ja leveyttä. Mieti kaikki aukeaman elementit etukäteen, niin tila ei lopu yhtäkkiä kesken aukeamaa tehdessä.

4 | Pilalle mennyt aukeama ei ole maailman loppu. Bujon parhaus on se, että aina löytyy uusi puhdas aukeama vihkosta. Voit aina aloittaa alusta! Jos tehdessä tuntuu, että aukeama menee ihan täysin pilalle, voit tehdä uuden seuraavalle aukeamalle ja piilottaa pilalle menneen liimaamalla esimerkiksi kaunista askartelupaperia, söpöjä postikortteja tai peittäviä teippejä päälle! Mulla kävi viimeksi viime viikolla niin, että aukeama meni ihan pilalle, mutta Leuchtturm1917 -vihkossa on siellä ihan lopussa muutama sivu, jotka voi helposti repiä irti, joten nappasin ne ja liimasin pilalle menneen aukeaman päälle. Se on lähes kuin uusi ja voin aloittaa alusta sillä sivulla!

tyhjän paperin kammo

5 | Muista, että et ole valmis. Me ihmiset ei koskaan olla - opitaan aina lisää. Muista siis, että vuoden päästä osaat jo tehdä monta juttua, jotka tänään tuntuvat vaikeilta, jos vain harjoittelet. Tekemällä ja nimenomaan niistä omista virheistä oppii!

6 | Älä vertaa omaa alkuasi muiden loppusuoraan. Tämän ajatuksen oon maininnut monessakin bujoilu-postauksessa, mutta älä vertaa itseäsi liikaa muihin. Joku toinen on voinut harjoitella monta vuotta piirtämistä ja käsin tuottamista ja sä aloitit pari kuukautta sitten. Muista myös, että meillä on kaikilla erilainen tyyli toteuttaa eikä kenenkään bullet journalin kuuluisi näyttää samalta kuin sun. Keskity omaan tekemiseen ja tee bujosta sun näköinen!

7 | Huomaa, että pienet virheet eivät haittaa. Jos kämmit jotain ihan pientä aukeamaasi toteuttaessa, älä luovuta vielä. Kun teet aukeaman valmiiksi, ne pienet yksityiskohdat ja kämmäykset hukkuvat sinne kauniin kokonaiskuvan sekaan. Valmiissa aukeamassa pikkuiset virheet eivät pistä silmään, vaan näemme paremmin kokonaisuuden!

Millaisin keinoin sä pääset yli aloittamisen vaikeudesta ja tyhjän paperin kammosta? Mistä ja miten lähdet liikkeelle uusien aukeamien kanssa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti